Doç.Dr.

ozkanergene@sakarya.edu.tr

Sosyal Hesaplar

Hakkında

Doç. Dr. Özkan Ergene, 2015 yılından beri Sakarya Üniversitesi Matematik Eğitimi alanında görev yapmaktadır ve 2022 yılından itibaren Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı ve Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkan Yardımcısı görevlerini yürütmektedir.

Lisans ve lisansüstü eğitimini Marmara Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Doç. Dr. Özkan Ergene bu üniversitede 2012 yılında Ortaöğretim Matematik Öğretmenliği (5 Yıllık) lisans eğitimini  bölüm birincisi olarak bitirmiştir. Matematik eğitimi alanında  “İntegral hacim problemleri çözüm sürecindeki kişisel ilişkilerin uygulama topluluğu bağlamında incelenmesi” adlı yüksek lisans tezini ve “Matematik öğretmeni adaylarının Riemann toplamlarını kullanarak modelleme yoluyla belirli integrali anlama durumlarının incelenmesi” adlı doktora tezini TUBİTAK bursiyeri olarak tamamlamıştır.

Analiz, Olasılık, İstatistik, Geometri gibi derslerin yanında Matematiksel Kavramlar, Matematiğin Temelleri 1-2, Kültür ve Matematik, Olasılık ve İstatistik Öğretimi gibi derslerin yürütücülüğünü yapmaktadır. İlgi alanları arasında üniversite seviyesinde matematik eğitimi, matematik öğretmen adayı eğitimi, problem çözme ve kurma, matematik eğitiminde ölçme ve değerlendirme gibi başlıklar yer almaktadır.

Uzmanlık Alanları

Öğrenim Bilgileri

Derece Üniversite Bölüm / Program Mezuniyet Yılı
Lise NİĞDE MERKEZ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ 2007